Liberia voert avondklok in om verspreiding ebola te stoppen

Liberia © REUTERS

Daarnaast worden twee wijken, waarvan één in de hoofstad Monrovia, in quarantaine geplaatst.

Sirleaf kondigde op de radio aan dat de avondklok ingaat van 21.00 uur tot 06.00 uur lokale tijd. Daarnaast wordt de wijk West Point in Monrovia in quarantaine geplaatst. Alle verkeer in en uit de sloppenwijk wordt geblokkeerd.

In West Point ontsnapten vorig weekend 17 patiënten nadat jongeren een isolatiecentrum hadden aangevallen en geplunderd. De patiënten zijn inmiddels teruggevonden.

Meeste dodelijke slachtoffers

Het ebola-virus maakte in Liberia al meer dodelijke slachtoffers dan in de andere getroffen West-Afrikaanse landen. Sirleaf had nochtans op 6 augustus al de noodtoestand uitgevaardigd. Ze betreurde op de radio dat de verspreiding van het virus ondanks de strikte veiligheidsmaatregelen nog niet is gestopt. De presidente wijt dat onder meer aan aanhoudende ontkenning, het negeren van advies van gezondheidswerkers en de overheid en de traditionele begrafenisrituelen.

Positief is wel dat een nieuw experimenteel medicijn tegen het virus lijkt aan te slaan. Minister van Informatie Lewis Brown meldde dat drie besmette dokters die behandeld worden met het medicijn aan de beterhand lijken te zijn. De Liberiaanse regering ontving echter slechts een beperkt aantal dosissen.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content