"We hebben de obstakels overwonnen en gaan meteen aan het werk", zei Mikati aan de pers. Hezbollah en aanverwanten kregen negentien van de dertig portefeuilles toevertrouwd. De overige elf mandaten zijn verdeeld onder partijgenoten van president Michel Sleimane, van Mikati en van Walid Joumblatt.

Het kamp van voormalig premier Saad Hariri boycot het nieuwe kabinet, maar vormt slechts een minderheid binnen parlement en oppositie. De regering van Hariri stuikte op 12 januari in mekaar na spanningen over het VN-tribinaal dat onderzoek voert naar de moord op voormalig premier Rafic Hariri, de vader van Saad.

De sjiitische beweging verwacht dat ze door het VN-tribunaal met de vinger gewezen zal worden. (Belga)

"We hebben de obstakels overwonnen en gaan meteen aan het werk", zei Mikati aan de pers. Hezbollah en aanverwanten kregen negentien van de dertig portefeuilles toevertrouwd. De overige elf mandaten zijn verdeeld onder partijgenoten van president Michel Sleimane, van Mikati en van Walid Joumblatt. Het kamp van voormalig premier Saad Hariri boycot het nieuwe kabinet, maar vormt slechts een minderheid binnen parlement en oppositie. De regering van Hariri stuikte op 12 januari in mekaar na spanningen over het VN-tribinaal dat onderzoek voert naar de moord op voormalig premier Rafic Hariri, de vader van Saad. De sjiitische beweging verwacht dat ze door het VN-tribunaal met de vinger gewezen zal worden. (Belga)