Eerder vandaag werd al volop gespeculeerd over een ontslag van Diab en de rest van zijn regering. Na een ministerraad bevestigde de Libanese minister van Gezondheid Hamad Hassan de geruchten. Volgens Hassan is het ontslag echter 'geen vlucht voor verantwoordelijkheid'.

Maandagavond maakte premier Hassan Diab het ontslag van zijn regering, die hij in januari gevormd had, officieel bekend in een televisietoespraak. Diab, die zich onafhankelijk noemt, stelde de traditionele politieke klasse verantwoordelijk voor haar mislukkingen. Volgens de premier is de explosie te wijten aan corruptie.

'De staat is geketend door corruptie en kan er maar niet van afkomen. De institutionele corruptie is sterker dan de staat. Vandaag doen we een stap terug om achter het volk te gaan staan. Mensen eisen dat de verantwoordelijken voor de ramp worden aangepakt en dat er echte verandering komt', klinkt het.

De voorbije dagen en uren stapten al vier ministers op uit de regering, na de zware explosie vorige week dinsdag in de haven. Daarbij vielen al zeker 160 doden en 6.000 gewonden. Honderdduizenden anderen werden dakloos.

De explosie bracht massaal straatprotest op de been tegen de regerende politici. Maandag waren er opnieuw protesten in het centrum van Beiroet. Demonstranten gooiden bij het parlement stenen naar ordetroepen, die antwoordden met traangas. (Belga)

Eerder vandaag werd al volop gespeculeerd over een ontslag van Diab en de rest van zijn regering. Na een ministerraad bevestigde de Libanese minister van Gezondheid Hamad Hassan de geruchten. Volgens Hassan is het ontslag echter 'geen vlucht voor verantwoordelijkheid'.Maandagavond maakte premier Hassan Diab het ontslag van zijn regering, die hij in januari gevormd had, officieel bekend in een televisietoespraak. Diab, die zich onafhankelijk noemt, stelde de traditionele politieke klasse verantwoordelijk voor haar mislukkingen. Volgens de premier is de explosie te wijten aan corruptie. 'De staat is geketend door corruptie en kan er maar niet van afkomen. De institutionele corruptie is sterker dan de staat. Vandaag doen we een stap terug om achter het volk te gaan staan. Mensen eisen dat de verantwoordelijken voor de ramp worden aangepakt en dat er echte verandering komt', klinkt het.De voorbije dagen en uren stapten al vier ministers op uit de regering, na de zware explosie vorige week dinsdag in de haven. Daarbij vielen al zeker 160 doden en 6.000 gewonden. Honderdduizenden anderen werden dakloos. De explosie bracht massaal straatprotest op de been tegen de regerende politici. Maandag waren er opnieuw protesten in het centrum van Beiroet. Demonstranten gooiden bij het parlement stenen naar ordetroepen, die antwoordden met traangas. (Belga)