Hariri had Saoedi-Arabië verlaten met een privévliegtuig, samen met zijn vrouw. Kort voor zijn vertrek sprak de Libanese premier tegen dat hij 'vastgehouden' werd in Saoedi-Arabië, zoals de Libanese president had gezegd. Macron nodigde Hariri voor enkele dagen uit in Parijs, om uit de impasse te geraken die was ontstaan na zijn verrassende aankondiging in Riyad.

Er waren speculaties ontstaan dat de Saoedi's Hariri tot ontslag hadden gedwongen, om spanningen met de door Iran gesteunde sjiitische Hezbollah te creëren. Saoedi-Arabië en Iran zijn aartsvijanden. Dat ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel zich kritisch uitliet, was voor Riyad een reden om zijn ambassadeur terug te roepen uit Duitsland.

Hariri had Saoedi-Arabië verlaten met een privévliegtuig, samen met zijn vrouw. Kort voor zijn vertrek sprak de Libanese premier tegen dat hij 'vastgehouden' werd in Saoedi-Arabië, zoals de Libanese president had gezegd. Macron nodigde Hariri voor enkele dagen uit in Parijs, om uit de impasse te geraken die was ontstaan na zijn verrassende aankondiging in Riyad. Er waren speculaties ontstaan dat de Saoedi's Hariri tot ontslag hadden gedwongen, om spanningen met de door Iran gesteunde sjiitische Hezbollah te creëren. Saoedi-Arabië en Iran zijn aartsvijanden. Dat ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel zich kritisch uitliet, was voor Riyad een reden om zijn ambassadeur terug te roepen uit Duitsland.