Het leger wil onderhandelen over de vrijlating van negen soldaten die sinds 2014 in de handen van IS zijn, meldt het zondag. Aan de Syrische zijde van de grens zet de Hezbollah zondag eveneens de gevechten stop.

Volgens het leger zijn er 600 IS-strijders aanwezig in de regio. De terreurgroep is er sinds 2014 actief.

Het eenzijdige staakt-het-vuren ging zondagochtend van kracht. Het zou de laatste stap moeten zijn in de onderhandelingen over het lot van de soldaten. Het leger startte op 19 augustus de gevechten. Afgelopen dinsdag klonk het dat het meeste gebied heroverd werd op de jihadi's. Bij de gevechten sneuvelden vier soldaten.

Volgens het leger zijn er 600 IS-strijders aanwezig in de regio. De terreurgroep is er sinds 2014 actief, met de verovering van grensstad Aarsal. Destijds vielen 30 soldaten en agenten in de handen van IS. Vier werden geëxecuteerd en een vijfde stierf in gevangenschap aan zijn verwondingen. Bij een gevangenruil eind 2015 herwonnen zestien anderen reeds hun vrijheid.

Aan de Syrische kant van de grens voert Hezbollah gelijktijdig een offensief tegen IS, maar ook Hezbollah kondigde zondag een pauze aan. De media van de sjiitische groepering uit Libanon spreken van een pauze 'in het kader van een globaal akkoord om een einde te maken aan de strijd tegen Daech (IS) in de regio ten westen van Qalamoun'.

Het Libanese leger zegt dat er geen enkele coördinatie is met Hezbollah, dat in Syrië aan de zijde van president Bashar al-Assad vecht. In het heterogene en complexe Libanon zetelt de politieke arm van Hezbollah in het parlement en maakt hij zoals zowat alle partijen sinds eind 2016 deel uit van de regering. Die wordt geleid door Saad Hariri, een tegenstander van het Syrische regime.

Het leger wil onderhandelen over de vrijlating van negen soldaten die sinds 2014 in de handen van IS zijn, meldt het zondag. Aan de Syrische zijde van de grens zet de Hezbollah zondag eveneens de gevechten stop.Het eenzijdige staakt-het-vuren ging zondagochtend van kracht. Het zou de laatste stap moeten zijn in de onderhandelingen over het lot van de soldaten. Het leger startte op 19 augustus de gevechten. Afgelopen dinsdag klonk het dat het meeste gebied heroverd werd op de jihadi's. Bij de gevechten sneuvelden vier soldaten.Volgens het leger zijn er 600 IS-strijders aanwezig in de regio. De terreurgroep is er sinds 2014 actief, met de verovering van grensstad Aarsal. Destijds vielen 30 soldaten en agenten in de handen van IS. Vier werden geëxecuteerd en een vijfde stierf in gevangenschap aan zijn verwondingen. Bij een gevangenruil eind 2015 herwonnen zestien anderen reeds hun vrijheid.Aan de Syrische kant van de grens voert Hezbollah gelijktijdig een offensief tegen IS, maar ook Hezbollah kondigde zondag een pauze aan. De media van de sjiitische groepering uit Libanon spreken van een pauze 'in het kader van een globaal akkoord om een einde te maken aan de strijd tegen Daech (IS) in de regio ten westen van Qalamoun'. Het Libanese leger zegt dat er geen enkele coördinatie is met Hezbollah, dat in Syrië aan de zijde van president Bashar al-Assad vecht. In het heterogene en complexe Libanon zetelt de politieke arm van Hezbollah in het parlement en maakt hij zoals zowat alle partijen sinds eind 2016 deel uit van de regering. Die wordt geleid door Saad Hariri, een tegenstander van het Syrische regime.