Volgens de exitpolls zou de Conservative Party wel eens haar meerderheid in het Lagerhuis kunnen verliezen. Als er inderdaad zo'n 'hung parliament' komt, wordt er mogelijk naar de Lib Dems gekeken om in een coalitieregering te stappen.

Maar de partij heeft al meteen duidelijk gesteld dat ze daar geen zin in heeft. "We krijgen veel oproepen, dus voor alle duidelijkheid: geen coalitie, geen deals", zo meldt de persdienst van de partij op Twitter.

De Liberal Democrats hadden bij de verkiezingen van 2015 een zware nederlaag geleden, nadat ze samen met de Conservative Party een regering hadden gevormd.

DUP, een protestantse unionistische partij uit Noord-Ierland, is wel bereid om de Tories te steunen. "Natuurlijk willen we met hen spreken over onze wens om een regering te vormen", zegt DUP-parlementslid Jeffrey Donaldson aan het Britse persbureau PA. Bij de vorige verkiezingen had DUP acht van de achttien Noord-Ierse zetels binnengehaald.

Volgens de exitpolls zou de Conservative Party wel eens haar meerderheid in het Lagerhuis kunnen verliezen. Als er inderdaad zo'n 'hung parliament' komt, wordt er mogelijk naar de Lib Dems gekeken om in een coalitieregering te stappen. Maar de partij heeft al meteen duidelijk gesteld dat ze daar geen zin in heeft. "We krijgen veel oproepen, dus voor alle duidelijkheid: geen coalitie, geen deals", zo meldt de persdienst van de partij op Twitter. De Liberal Democrats hadden bij de verkiezingen van 2015 een zware nederlaag geleden, nadat ze samen met de Conservative Party een regering hadden gevormd. DUP, een protestantse unionistische partij uit Noord-Ierland, is wel bereid om de Tories te steunen. "Natuurlijk willen we met hen spreken over onze wens om een regering te vormen", zegt DUP-parlementslid Jeffrey Donaldson aan het Britse persbureau PA. Bij de vorige verkiezingen had DUP acht van de achttien Noord-Ierse zetels binnengehaald.