De 88-jarige oud-SS'er Heinrich Boere is door een rechtbank in het Duitse Aken tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Hij gaat in beroep tegen het vonnis.

Boere stond terecht wegens de moord op drie burgers in het bezette Nederland in 1944. In 1949 werd hij daarvoor in Amsterdam bij verstek ter dood veroordeeld. De straf werd later omgezet in levenslang.

Hij was lid van een SS-commando dat in 1944, als vergelding voor verzetsdaden, 54 Nederlanders om het leven bracht.

Boere vluchtte in 1954 naar Duitsland. Omdat hij door een Duitse wet uit de oorlogsjaren bescherming genoot, kon hij niet aan Nederland worden uitgeleverd.

Heinrich Boere is vermoedelijk de laatste Nederlandse oorlogsmisdadiger die zich voor zijn daden moet verantwoorden.

De 88-jarige oud-SS'er Heinrich Boere is door een rechtbank in het Duitse Aken tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Hij gaat in beroep tegen het vonnis.Boere stond terecht wegens de moord op drie burgers in het bezette Nederland in 1944. In 1949 werd hij daarvoor in Amsterdam bij verstek ter dood veroordeeld. De straf werd later omgezet in levenslang.Hij was lid van een SS-commando dat in 1944, als vergelding voor verzetsdaden, 54 Nederlanders om het leven bracht.Boere vluchtte in 1954 naar Duitsland. Omdat hij door een Duitse wet uit de oorlogsjaren bescherming genoot, kon hij niet aan Nederland worden uitgeleverd.Heinrich Boere is vermoedelijk de laatste Nederlandse oorlogsmisdadiger die zich voor zijn daden moet verantwoorden.