De veerboot Sewol was op 16 april voor de zuidwestelijke kust van Zuid-Korea gekapseisd. Aan boord van de overbeladen ferry bevonden zich 476 mensen, onder wie 325 scholieren op schoolreis. In totaal 304 mensen kwamen om het leven bij de ramp.

Kapitein Lee Joon-Seok wordt verweten dat hij de passagiers moedwillig achterliet op het zinkende schip, terwijl hij zelf als een van de eersten de boot kon verlaten.

In november 2014 werd hij in eerste aanleg tot een gevangenisstraf van 36 jaar veroordeeld omdat hij zwaar tekortgeschoten was in zijn plichten als officier.

Maar de rechtbank Kwangju ging in beroep een stap verder en achtte de kapitein nu schuldig aan moord, waarvoor de straf levenslang wordt.

(Belga/RR)

De veerboot Sewol was op 16 april voor de zuidwestelijke kust van Zuid-Korea gekapseisd. Aan boord van de overbeladen ferry bevonden zich 476 mensen, onder wie 325 scholieren op schoolreis. In totaal 304 mensen kwamen om het leven bij de ramp. Kapitein Lee Joon-Seok wordt verweten dat hij de passagiers moedwillig achterliet op het zinkende schip, terwijl hij zelf als een van de eersten de boot kon verlaten. In november 2014 werd hij in eerste aanleg tot een gevangenisstraf van 36 jaar veroordeeld omdat hij zwaar tekortgeschoten was in zijn plichten als officier. Maar de rechtbank Kwangju ging in beroep een stap verder en achtte de kapitein nu schuldig aan moord, waarvoor de straf levenslang wordt.(Belga/RR)