Een Australiër van 37 die in 2009 zijn vierjarige dochter doodde door haar van een brug te gooien, is door de rechtbank van Melbourne veroordeeld tot een levenslange celstraf.

Arthur Freeman komt ten vroegste na 32 jaar in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Ochtendspits

Op 29 januari 2009 zette de man zijn wagen in volle ochtendspits aan de kant op de West Gate Bridge in Melbourne, nam zijn vierjarige dochter Darcey uit de auto en wierp haar van de brug in de Yarrarivier.

De hulpdiensten probeerden het meisje nog reanimeren, maar ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De twee broers van het meisje, toen twee en zes jaar oud, waren getuige van de dood van hun zusje. Het is een van de schokkendste misdaden van de voorbije jaren in Australië.

De man wilde wraak nemen op zijn ex-vrouw, met wie hij verwikkeld was in een dispuut over de voogdij over de kinderen.

Freeman pleitte onschuldig op zijn proces en zei dat hij ontoerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten, maar de rechter had daar geen oren naar. "De omstandigheden van de moord zijn verschrikkelijk. U heeft uw dochter gebruikt om uw ex-vrouw zo diep mogelijk te kwetsen," zei rechter Paul Coghlan aan de veroordeelde. (KVDA)

Een Australiër van 37 die in 2009 zijn vierjarige dochter doodde door haar van een brug te gooien, is door de rechtbank van Melbourne veroordeeld tot een levenslange celstraf. Arthur Freeman komt ten vroegste na 32 jaar in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Ochtendspits Op 29 januari 2009 zette de man zijn wagen in volle ochtendspits aan de kant op de West Gate Bridge in Melbourne, nam zijn vierjarige dochter Darcey uit de auto en wierp haar van de brug in de Yarrarivier. De hulpdiensten probeerden het meisje nog reanimeren, maar ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De twee broers van het meisje, toen twee en zes jaar oud, waren getuige van de dood van hun zusje. Het is een van de schokkendste misdaden van de voorbije jaren in Australië. De man wilde wraak nemen op zijn ex-vrouw, met wie hij verwikkeld was in een dispuut over de voogdij over de kinderen. Freeman pleitte onschuldig op zijn proces en zei dat hij ontoerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten, maar de rechter had daar geen oren naar. "De omstandigheden van de moord zijn verschrikkelijk. U heeft uw dochter gebruikt om uw ex-vrouw zo diep mogelijk te kwetsen," zei rechter Paul Coghlan aan de veroordeelde. (KVDA)