De Letse minister van Buitenlandse Zaken Edgars Rinkevics heeft het huidige Rusland vergeleken met de Duitse nazi-dictatuur. Moskou kan er niet om lachen.

Rinkevics schreef op zijn Twitter-account: "Hoe meer ik het moderne Rusland volg, hoe meer ik het land zie eindigen zoals het Duitse Rijk na WOI en WOII."

Sancties

Rusland reageerde verontwaardigd op de uitlatingen. De voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken in de Doema, Aleksej Poesjkov, eist dat Europa de man terecht wijst of zelfs sancties oplegt. De Letse regering distantieert zich dan weer van de uitlatingen.

Persoonlijke mening

Premier Laimdota Straujuma haastte zich volgens de Letse televisie om duidelijk te maken dat het gaat om de persoonlijke mening van Rinkevics, niet de officiële positie van Letland. De relaties tussen Rusland en de Baltische staten Letland, Litouwen en Estland staan al onder druk door de crisis in Oekraïne. (Belga/WB)

De Letse minister van Buitenlandse Zaken Edgars Rinkevics heeft het huidige Rusland vergeleken met de Duitse nazi-dictatuur. Moskou kan er niet om lachen.Rinkevics schreef op zijn Twitter-account: "Hoe meer ik het moderne Rusland volg, hoe meer ik het land zie eindigen zoals het Duitse Rijk na WOI en WOII." Rusland reageerde verontwaardigd op de uitlatingen. De voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken in de Doema, Aleksej Poesjkov, eist dat Europa de man terecht wijst of zelfs sancties oplegt. De Letse regering distantieert zich dan weer van de uitlatingen.Premier Laimdota Straujuma haastte zich volgens de Letse televisie om duidelijk te maken dat het gaat om de persoonlijke mening van Rinkevics, niet de officiële positie van Letland. De relaties tussen Rusland en de Baltische staten Letland, Litouwen en Estland staan al onder druk door de crisis in Oekraïne. (Belga/WB)