Lerares herkent ‘zoontje’ van Belgische IS-strijder

© Reuters

Een lerares heeft de zesjarige jongen herkend die opdook in een filmpje van IS-strijders.

Het zesjarige ‘zoontje’ van de Belgische extremist Abdullah dat te zien is in een filmpje over IS, is herkend door een lerares. De vrouw zegt dat het kind haar leerling was, schrijft Het laatste Nieuws.

In de veelbesproken reportage van de Amerikaanse zender Vice News zijn beelden te zien waarop een Belgische strijder, Abdullah al-Belgian, zijn ‘zoontje’ aan het woord laat. De jongen zegt dat hij niet uit België komt, maar uit de Islamitische Staat. “Later wil ik jihadist worden”, klinkt het.

Het was onduidelijk wie het jongetje juist was, maar een leerkracht van de Franstalige basisschool in Sint-Joost-ten-Node zorgde voor opheldering toen ze de jongen herkende. Binnen het onderzoek bevestigen ook andere bronnen dat om de jongen uit Sint-Joost-ten-Node gaat. Agenten onderzochten inmiddels het thuisadres van de jongen en ontdekten dat de woning verlaten was. Volgens de buren vertrok het hele gezin enkele weken geleden naar het buitenland.

De jongen zou de stiefzoon van Abdullah zijn. Volgens Het Laatste Nieuws is Abdullah een Fransman die al sinds 2009 in Sint-Joost-ten-Node woont. Het onderzoek naar hem loopt nog. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content