Dat zegt een functionaris van het Pentagon, die anoniem wil blijven. Vorig jaar stelde de Afghaanse inlichtendienst al dat Hafiz Saeed Khan, een voormalige lid van de taliban, zou zijn uitgeschakeld, maar dat is toen nooit bevestigd.

De aanval gebeurde op 26 juli in Afghanistan in het Kot-district in de oostelijke provincie Nangarhar. Dat werd gemeld door de Afghaanse ambassadeur in Pakistan. Een woordvoerder van het Amerikaanse leger in Afghanistan zei daarop dat de informatie onderzocht werd, maar dat de dood van Khan nog niet bevestigd kon worden. Een anonieme functionaris binnen het Pentagon kon die al wel bevestigen aan Reuters. Als Khans dood wordt bevestigd, zou het al de tweede prominente militantenleider zijn die in een korte periode in de regio door de Verenigde Staten wordt gedood. In mei kwam in Pakistan al de Afghaanse talibanleider Akhtar Mansour om bij een aanval met een drone.

(Belga/RR)

Dat zegt een functionaris van het Pentagon, die anoniem wil blijven. Vorig jaar stelde de Afghaanse inlichtendienst al dat Hafiz Saeed Khan, een voormalige lid van de taliban, zou zijn uitgeschakeld, maar dat is toen nooit bevestigd.De aanval gebeurde op 26 juli in Afghanistan in het Kot-district in de oostelijke provincie Nangarhar. Dat werd gemeld door de Afghaanse ambassadeur in Pakistan. Een woordvoerder van het Amerikaanse leger in Afghanistan zei daarop dat de informatie onderzocht werd, maar dat de dood van Khan nog niet bevestigd kon worden. Een anonieme functionaris binnen het Pentagon kon die al wel bevestigen aan Reuters. Als Khans dood wordt bevestigd, zou het al de tweede prominente militantenleider zijn die in een korte periode in de regio door de Verenigde Staten wordt gedood. In mei kwam in Pakistan al de Afghaanse talibanleider Akhtar Mansour om bij een aanval met een drone. (Belga/RR)