Leider Boko Haram gedood

Abubakar Shekau © screenshot

Het Nigeriaanse leger heeft bevestigd dat de leider van de terreurorganisatie Boko Haram, Abubakar Shekau, gedood is. Over de plaats en de datum werden geen details vrijgegeven.

Abubakar Shekau, de leider van de terreurorganisatie Boko Haram, is gedood. Dat heeft het Nigeriaanse leger bevestigd. Het leger liet echter niets weten over de datum en plaats. Wel gaf het toe recent nog een extremistisch islamitische leider gedood te hebben die zich voor Shekau uitgaf.

Sinds 2009 werd de dood van Shekau namelijk al twee keer aangekondigd door veiligheidsdiensten. Maar nooit werd dat door het leger zelf bevestigd.

‘Een islamistische leider die in video’s handelde volgens of zich uitgaf voor Abubakar Shekau, de excentrieke leider van Boko Haram, is dood’, verkondigde de woordvoerder van het leger, generaal Chris Olukolade. ‘Hij werd gedood in een strijd met militairen in het noordoosten van Nigeria.’

Boko Haram voert sinds 2009 een bloedige gewapende strijd in het noordoosten van het land, waar het de controle over grote gebieden heeft. Ook heeft de terreurbeweging in grote steden veel aanslagen gepleegd, zoals onder andere in de administratieve hoofdstad Abuja. Het leger lijkt de opmars van de terreurbeweging niet te kunnen stoppen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content