‘Legerleiding ontvoerde Mohammed Morsi’

© Reuters

De familie van de omvergeworpen Egyptische president Mohammed Morsi zal legerchef Abdel Fattah al-Sissi voor nationale en internationale rechtbanken brengen.

“We zijn bezig met nationale en internationale gerechtelijke procedures op te starten tegen Abdel Fattah al-Sissi, leider van de bloedige militaire staatsgreep, en zijn medestanders bij de coup”, verklaarde de dochter van de afgezette president, Chaïmaa Morsi, tijdens een persconferentie.

De generaal wordt beschuldigd van de “ontvoering” van Morsi, die niet meer gezien werd sinds hij op 3 juli werd afgezet.

“Wij achten de leider van de staatsgreep en zijn groep volledig verantwoordelijk voor de gezondheid en de integriteit van president Morsi”, aldus Chaïmaa.

Waardig behandeld

“Niemand van ons heeft nog contact gehad met onze vader, sinds de namiddag van de staatsgreep op 3 juli”, zei ook Osama Morsi, een zoon van de gewezen president.

Verschillende landen hebben de vrijlating van Morsi geëist, die sinds 3 juli op een geheime plaats wordt vastgehouden. De nieuwe Egyptische machthebbers weigeren op die vraag in te gaan, maar hebben op 10 juli wel al laten weten dat Morsi zich “op een veilige plaats bevindt” en dat hij “waardig wordt behandeld”. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content