Dat meldt het Israëlische leger. Twee doelwitten in het noorden en midden van de Gazastrook werden zwaar beschadigd door lucht-grondraketten.

Drone-aanval

Eerder zaterdag was volgens het leger een drone vanaf de Gazastrook het Israëlische luchtruim binnengedrongen en had er een explosief gedropt op een militair voertuig, waarbij het voertuig licht beschadigd raakte.

Het was de eerste keer dat vanaf de Gazastrook een drone ingezet werd met explosieven tegen doelwitten in Israël.

Na de drone-aanval tweette Hamas-leider in Gaza Issam Da'alees: 'Gisteren vermoordden jullie onze kinderen in Gaza, vandaag hebben onze helden geantwoord.'

Doodgeschoten

Vrijdag waren twee Palestijnse tieners, van 14 en 17 jaar oud, doodgeschoten en raakten tientallen anderen gewond bij schermutselingen aan de grens tussen Israël en Gaza. Palestijnse facties, waaronder Hamas, hielden Israël verantwoordelijk voor de dood van de tieners en zwoeren wraak.

Zowat 310 Palestijnen zijn gedood en duizenden anderen gewond geraakt bij schermutselingen met Israëlische soldaten nabij de grens sinds protesten begonnen in maart 2018, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van Gezondheid van Gaza.

Dat meldt het Israëlische leger. Twee doelwitten in het noorden en midden van de Gazastrook werden zwaar beschadigd door lucht-grondraketten.Drone-aanvalEerder zaterdag was volgens het leger een drone vanaf de Gazastrook het Israëlische luchtruim binnengedrongen en had er een explosief gedropt op een militair voertuig, waarbij het voertuig licht beschadigd raakte. Het was de eerste keer dat vanaf de Gazastrook een drone ingezet werd met explosieven tegen doelwitten in Israël. Na de drone-aanval tweette Hamas-leider in Gaza Issam Da'alees: 'Gisteren vermoordden jullie onze kinderen in Gaza, vandaag hebben onze helden geantwoord.'Doodgeschoten Vrijdag waren twee Palestijnse tieners, van 14 en 17 jaar oud, doodgeschoten en raakten tientallen anderen gewond bij schermutselingen aan de grens tussen Israël en Gaza. Palestijnse facties, waaronder Hamas, hielden Israël verantwoordelijk voor de dood van de tieners en zwoeren wraak. Zowat 310 Palestijnen zijn gedood en duizenden anderen gewond geraakt bij schermutselingen met Israëlische soldaten nabij de grens sinds protesten begonnen in maart 2018, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van Gezondheid van Gaza.