Zaterdag werd het parlement al ontbonden na de beslissing van de Egyptische justitie om het als ongrondwettelijk te beschouwen.

Die beslissing volgde op de bevinding van het Hooggerechtshof dat de kieswet, die de eerste democratische verkiezingen in meer dan zes decennia regelde, ongrondwettelijk is.

Met name omdat leden van een partij mochten proberen zetels in het lagerhuis te bemachtigen die voor onafhankelijken waren voorbehouden.

De Moslimbroederschap heeft de ontbinding van het parlement bekritiseerd en eist een referendum over de kwestie.

Eerder gingen de Egyptenaren naar de stembus voor de tweede ronde van de Egyptische presidentsverkiezingen. De Moslimbroederschap heeft haar kandidaat Mohammed Morsi al uitgeroepen tot winnaar.

Het leger heeft beloofd dat het op 30 juni de macht zal overdragen aan het nieuwe staatshoofd. (Belga/TE)

Zaterdag werd het parlement al ontbonden na de beslissing van de Egyptische justitie om het als ongrondwettelijk te beschouwen. Die beslissing volgde op de bevinding van het Hooggerechtshof dat de kieswet, die de eerste democratische verkiezingen in meer dan zes decennia regelde, ongrondwettelijk is. Met name omdat leden van een partij mochten proberen zetels in het lagerhuis te bemachtigen die voor onafhankelijken waren voorbehouden. De Moslimbroederschap heeft de ontbinding van het parlement bekritiseerd en eist een referendum over de kwestie. Eerder gingen de Egyptenaren naar de stembus voor de tweede ronde van de Egyptische presidentsverkiezingen. De Moslimbroederschap heeft haar kandidaat Mohammed Morsi al uitgeroepen tot winnaar. Het leger heeft beloofd dat het op 30 juni de macht zal overdragen aan het nieuwe staatshoofd. (Belga/TE)