Media hadden een dag eerder al gemeld dat de troepenreductie eraan zat te komen. De terugtrekking moet volgens het ministerie voltooid zijn op 15 januari, dus kort voor beëdiging van de nieuwe president op 20 januari.

Trump had weken voor de presidentsverkiezingen van begin november getweet dat Amerikaanse soldaten in Afghanistan met Kerstmis terug in de Verenigde Staten zouden moeten zijn. Hij had al tijdens zijn verkiezingscampagne van 2016 aangekondigd troepen naar huis te halen. In Afghanistan streden de Amerikanen tegen de radicaalislamitische taliban, maar de partijen spraken in februari af elkaar voortaan zo veel mogelijk met rust te laten. Trump sprak in september nog over een vermindering in Irak naar 2000 manschappen. De New York Times schreef ook dat omzeggens alle Amerikaanse troepen uit Somalië worden weggehaald, maar dat is niet bevestigd.

Media hadden een dag eerder al gemeld dat de troepenreductie eraan zat te komen. De terugtrekking moet volgens het ministerie voltooid zijn op 15 januari, dus kort voor beëdiging van de nieuwe president op 20 januari. Trump had weken voor de presidentsverkiezingen van begin november getweet dat Amerikaanse soldaten in Afghanistan met Kerstmis terug in de Verenigde Staten zouden moeten zijn. Hij had al tijdens zijn verkiezingscampagne van 2016 aangekondigd troepen naar huis te halen. In Afghanistan streden de Amerikanen tegen de radicaalislamitische taliban, maar de partijen spraken in februari af elkaar voortaan zo veel mogelijk met rust te laten. Trump sprak in september nog over een vermindering in Irak naar 2000 manschappen. De New York Times schreef ook dat omzeggens alle Amerikaanse troepen uit Somalië worden weggehaald, maar dat is niet bevestigd.