Van de 79.634 leden die aan de stemming deelnamen, stemde 79,3 procent voor de coalitie. Met het resultaat is nu de weg vrij voor de installatie van een nieuwe regering binnen enkele dagen. Matteo Salvini, leider van de extreemrechtse Italiaanse partij Lega, komt zo in de oppositie terecht.

Er komen ook geen vervroegde verkiezingen, waarvan Salvini hoopte die te winnen.

Conte moet nu een lijst met ministers voorstellen aan president Sergio Mattarella. Gaat hij akkoord, dan volgen een eedaflegging en een vertrouwensstemming in het parlement.

Van de 79.634 leden die aan de stemming deelnamen, stemde 79,3 procent voor de coalitie. Met het resultaat is nu de weg vrij voor de installatie van een nieuwe regering binnen enkele dagen. Matteo Salvini, leider van de extreemrechtse Italiaanse partij Lega, komt zo in de oppositie terecht. Er komen ook geen vervroegde verkiezingen, waarvan Salvini hoopte die te winnen. Conte moet nu een lijst met ministers voorstellen aan president Sergio Mattarella. Gaat hij akkoord, dan volgen een eedaflegging en een vertrouwensstemming in het parlement.