De lavastroom van zeker 50 meter breed is afkomstig van de vulkaan Kilauea op Big Island, het hoofdeiland van Hawaii, en kruipt al sinds juni langzaam maar zeker in de richting van Pahoa.

Op ruwe beelden van Associated Press is te zien hoe het huis in geen tijd in lichterlaaie staat en vervolgens instort. In amper 45 minuten tijd was het huis helemaal platgebrand.

Begin september had de burgemeester van de county Hawaii, Billy Kenoi, de noodtoestand uitgeroepen omdat de 900 graden hete lava genaderd was tot minstens anderhalve kilometer van het woongebied. De inwoners konden in alle veiligheid de evacuatie voorbereiden.

De Kilauea is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. (KVDA)

De lavastroom van zeker 50 meter breed is afkomstig van de vulkaan Kilauea op Big Island, het hoofdeiland van Hawaii, en kruipt al sinds juni langzaam maar zeker in de richting van Pahoa. Op ruwe beelden van Associated Press is te zien hoe het huis in geen tijd in lichterlaaie staat en vervolgens instort. In amper 45 minuten tijd was het huis helemaal platgebrand. Begin september had de burgemeester van de county Hawaii, Billy Kenoi, de noodtoestand uitgeroepen omdat de 900 graden hete lava genaderd was tot minstens anderhalve kilometer van het woongebied. De inwoners konden in alle veiligheid de evacuatie voorbereiden.De Kilauea is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. (KVDA)