Zaterdag is een rode dag voor het vertrek in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Oost-Frankrijk. In Zwitserland voor de Sint-Gotthardtunnel is bedraagt de wachttijd al ruim 1 uur en 45 minuten. Dat laten mobiliteitsorganisatie Touring en mobiliteitsclub VAB zaterdag weten.

Druk verkeer

In Frankrijk zijn er files in de Rhonevallei op de A7. In Oostenrijk en Duitsland is er druk maar vlot verkeer. Touring verwacht dat het vakantieverkeer zal pieken rond 13 uur. Volgens VAB blijven dit weekend de "volksverhuizingen" uit. De

volgende twee weekends daarentegen worden volgens de mobiliteitsclub de zwaarste. Dan keren er toeristen terug en beginnen onder meer de Italianen en Spanjaarden aan hun zomervakantie. (Belga/INM)

Zaterdag is een rode dag voor het vertrek in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Oost-Frankrijk. In Zwitserland voor de Sint-Gotthardtunnel is bedraagt de wachttijd al ruim 1 uur en 45 minuten. Dat laten mobiliteitsorganisatie Touring en mobiliteitsclub VAB zaterdag weten. Druk verkeer In Frankrijk zijn er files in de Rhonevallei op de A7. In Oostenrijk en Duitsland is er druk maar vlot verkeer. Touring verwacht dat het vakantieverkeer zal pieken rond 13 uur. Volgens VAB blijven dit weekend de "volksverhuizingen" uit. De volgende twee weekends daarentegen worden volgens de mobiliteitsclub de zwaarste. Dan keren er toeristen terug en beginnen onder meer de Italianen en Spanjaarden aan hun zomervakantie. (Belga/INM)