Christine Lagarde, de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), heeft maar weinig medelijden met de Grieken die zwaar gebukt gaan onder het juk van de door Europa opgelegde besparingen. "Ik vind dat ze moeten beginnen met mekaar allemaal samen te helpen door hun belastingen te betalen", zegt de Franse in een interview met de Britse krant The Guardian.

Lagarde zit ook minder in met het lot van de gemiddelde Griek dan met het wedervaren van de kinderen in Afrika. Neen, de IMF-topvrouw denkt maar weinig aan de moeilijkheden waarmee de modale Griek momenteel dagdagelijks geconfronteerd wordt. Moeders die geen beroep kunnen doen op een vroedvrouw bijvoorbeeld, of patiënten die het moeten stellen zonder levensnoodzakelijke geneesmiddelen.

"Ik denk meer aan de kleine kinderen in een klein dorp in Niger, die twee uur per dag naar school gaan, met drie een stoel moeten delen en dromen van een goede opleiding. Ik denk heel de tijd aan hen. Want ik denk dat zij nog meer hulp nodig hebben dan de mensen in Griekenland".

Of Lagarde net zoals zovelen in Europa denkt dat Griekenland boven zijn stand heeft geleefd en daarvoor nu een prijs moet betalen, wil The Guardian weten. "Dat klopt", antwoordt Lagarde. Het is de opdracht van haar en het IMF om de waarheid te zeggen en landen indien nodig harde maatregelen op te leggen, stelt ze.

Nieuwe Griekse verkiezingen

Volgens de laatste peilingen zou de extreemlinkse coalitie van Syriza bij de nieuwe parlementsverkiezingen in Griekenland van 17 juni als sterkste uit de bus kunnen komen met 30 procent van de stemmen. De partij is radicaal gekant tegen de besparingen en wil dat grote delen van het Griekse besparingsprogramma onmiddellijk bevroren worden. (Belga/INM)

Christine Lagarde, de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), heeft maar weinig medelijden met de Grieken die zwaar gebukt gaan onder het juk van de door Europa opgelegde besparingen. "Ik vind dat ze moeten beginnen met mekaar allemaal samen te helpen door hun belastingen te betalen", zegt de Franse in een interview met de Britse krant The Guardian. Lagarde zit ook minder in met het lot van de gemiddelde Griek dan met het wedervaren van de kinderen in Afrika. Neen, de IMF-topvrouw denkt maar weinig aan de moeilijkheden waarmee de modale Griek momenteel dagdagelijks geconfronteerd wordt. Moeders die geen beroep kunnen doen op een vroedvrouw bijvoorbeeld, of patiënten die het moeten stellen zonder levensnoodzakelijke geneesmiddelen. "Ik denk meer aan de kleine kinderen in een klein dorp in Niger, die twee uur per dag naar school gaan, met drie een stoel moeten delen en dromen van een goede opleiding. Ik denk heel de tijd aan hen. Want ik denk dat zij nog meer hulp nodig hebben dan de mensen in Griekenland". Of Lagarde net zoals zovelen in Europa denkt dat Griekenland boven zijn stand heeft geleefd en daarvoor nu een prijs moet betalen, wil The Guardian weten. "Dat klopt", antwoordt Lagarde. Het is de opdracht van haar en het IMF om de waarheid te zeggen en landen indien nodig harde maatregelen op te leggen, stelt ze. Nieuwe Griekse verkiezingen Volgens de laatste peilingen zou de extreemlinkse coalitie van Syriza bij de nieuwe parlementsverkiezingen in Griekenland van 17 juni als sterkste uit de bus kunnen komen met 30 procent van de stemmen. De partij is radicaal gekant tegen de besparingen en wil dat grote delen van het Griekse besparingsprogramma onmiddellijk bevroren worden. (Belga/INM)