In een e-mail van Andreas Lubitz, verzonden naar zijn dokter op 10 maart 2015, staan volgens de Duitse krant Bild nogal wat alarmerende onthullingen. Zo schrijft de toen 27-jarige Lubitz onder meer dat hij bang is om blind te worden.

'Het universitair ziekenhuis kan niet uitleggen waarom mijn zicht is veranderd. Sinds het begin van de tests, zijn mijn ogen helaas nog slechter geworden en ik kan niet goed meer zien bij helder licht, wat nog erger gemaakt wordt door een gebrek aan slaap en stress', zo schrijft hij.

De e-mail toont ook aan dat Lubitz aan een depressie leed en dat dit in combinatie met het verlies van zijn zicht hem wellicht deed vrezen voor zijn job. Lubitz geeft ook toe dat het antidepressivum dat hij neemt hem rusteloos maakt. Hij komt amper nog aan twee uur slaap of minder toe. 'Ik weet dat ik, ondanks de moeilijke situatie, meer moet slapen en de stress moet verminderen', zo schrijft hij nog in de e-mail.

Internetgeschiedenis

'Als het probleem met mijn ogen opgelost zou raken, zou alles ok zijn. Er is echt niets anders dat mij dwarszit,' besluit Lubitz.

De Airbus A320 van Germanwings, die van Barcelona naar Düsseldorf vloog, stortte op 24 maart 2015 neer in een onherbergzaam gebied in de Franse Alpen. Alle 149 passagiers aan boord kwamen daarbij om. De zwarte dozen die op de plaats van de ramp werden gevonden suggereren dat Lubitz opzettelijk het vliegtuig tegen de bergflank deed crashen nadat hij de piloot uit de cockpit buitensloot.

Na de crash vonden onderzoekers in het huis van Lubitz een gescheurd doktersbriefje waarop stond dat de copiloot niet in staat was te vliegen. De internetgeschiedenis van zijn computer toonde zoekopdrachten naar cockpitdeuren en manieren om zelfmoord te plegen.

Het eindrapport over de crash wordt op 13 maart door de Franse autoriteiten bekend gemaakt. (TE)

Wie met vragen zit over zelfmoord, kan terecht bij:

De Zelfmoordlijn

1813

www.zelfmoord1813.be

Tele-Onthaal tel 106

www.tele-onthaal.be

In een e-mail van Andreas Lubitz, verzonden naar zijn dokter op 10 maart 2015, staan volgens de Duitse krant Bild nogal wat alarmerende onthullingen. Zo schrijft de toen 27-jarige Lubitz onder meer dat hij bang is om blind te worden.'Het universitair ziekenhuis kan niet uitleggen waarom mijn zicht is veranderd. Sinds het begin van de tests, zijn mijn ogen helaas nog slechter geworden en ik kan niet goed meer zien bij helder licht, wat nog erger gemaakt wordt door een gebrek aan slaap en stress', zo schrijft hij. De e-mail toont ook aan dat Lubitz aan een depressie leed en dat dit in combinatie met het verlies van zijn zicht hem wellicht deed vrezen voor zijn job. Lubitz geeft ook toe dat het antidepressivum dat hij neemt hem rusteloos maakt. Hij komt amper nog aan twee uur slaap of minder toe. 'Ik weet dat ik, ondanks de moeilijke situatie, meer moet slapen en de stress moet verminderen', zo schrijft hij nog in de e-mail. 'Als het probleem met mijn ogen opgelost zou raken, zou alles ok zijn. Er is echt niets anders dat mij dwarszit,' besluit Lubitz.De Airbus A320 van Germanwings, die van Barcelona naar Düsseldorf vloog, stortte op 24 maart 2015 neer in een onherbergzaam gebied in de Franse Alpen. Alle 149 passagiers aan boord kwamen daarbij om. De zwarte dozen die op de plaats van de ramp werden gevonden suggereren dat Lubitz opzettelijk het vliegtuig tegen de bergflank deed crashen nadat hij de piloot uit de cockpit buitensloot. Na de crash vonden onderzoekers in het huis van Lubitz een gescheurd doktersbriefje waarop stond dat de copiloot niet in staat was te vliegen. De internetgeschiedenis van zijn computer toonde zoekopdrachten naar cockpitdeuren en manieren om zelfmoord te plegen. Het eindrapport over de crash wordt op 13 maart door de Franse autoriteiten bekend gemaakt. (TE)