Indonesië heeft het laatste deel van de romp van het neergestorte vliegtuig van Air Asia boven water gehaald. Dat kondigde de verantwoordelijke van de zoekoperatie, Bambang Soelitsyo, aan. Het toestel was in december neergestort in de Javazee, waarbij de 162 inzittenden om het leven zijn gekomen.

Het gaat om het grootste stuk van het vliegtuig dat was teruggevonden en uit het water is gehaald. "We hebben vrijdag het laatste en grootste deel van de romp met een nog intacte vleugel gerecupereerd", zei Soelitsyo.

Nog 59 lichamen zoek

Sinds de crash zijn 103 lichamen teruggevonden. De Airbus A320-200 steeg op 28 december op in het Indonesische Soerabaja en zette koers naar Singapore, maar verdween na een halfuur van de radar. De piloten hadden nog gevraagd hoger te mogen vliegen vanwege moeilijke weersomstandigheden. Het toestel won plots aan hoogte, vooraleer het neerstortte in de Javazee.

Op basis van de gegevens van de zwarte dozen stelden de onderzoekers een voorlopig rapport op, dat aan de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO eind januari is overgemaakt. Dat rapport is niet publiek gemaakt. (Belga/WB)

Indonesië heeft het laatste deel van de romp van het neergestorte vliegtuig van Air Asia boven water gehaald. Dat kondigde de verantwoordelijke van de zoekoperatie, Bambang Soelitsyo, aan. Het toestel was in december neergestort in de Javazee, waarbij de 162 inzittenden om het leven zijn gekomen.Het gaat om het grootste stuk van het vliegtuig dat was teruggevonden en uit het water is gehaald. "We hebben vrijdag het laatste en grootste deel van de romp met een nog intacte vleugel gerecupereerd", zei Soelitsyo. Sinds de crash zijn 103 lichamen teruggevonden. De Airbus A320-200 steeg op 28 december op in het Indonesische Soerabaja en zette koers naar Singapore, maar verdween na een halfuur van de radar. De piloten hadden nog gevraagd hoger te mogen vliegen vanwege moeilijke weersomstandigheden. Het toestel won plots aan hoogte, vooraleer het neerstortte in de Javazee. Op basis van de gegevens van de zwarte dozen stelden de onderzoekers een voorlopig rapport op, dat aan de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO eind januari is overgemaakt. Dat rapport is niet publiek gemaakt. (Belga/WB)