Laatste Amerikaanse gijzelaar IS ‘omgekomen bij luchtaanval’

© Reuters

Bij luchtaanvallen van de internationale coalitie in Syrië zou de laatste Amerikaanse gijzelaar in handen van Islamitische Staat (IS) zijn omgekomen.

Bij massale luchtaanvallen van de internationale coalitie op het noorden van Syrië is een Amerikaanse gijzelares van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) om het leven gekomen. Dat moet blijken uit een boodschap van de groepering die gepubliceerd werd door SITE Intelligence Group, dat internetwebsites van extremisten in de gaten houdt.

Het gebouw in de buurt van Raqqa waar de vrouw werd vastgehouden, zou getroffen zijn bij een Jordaanse luchtaanval, zo bericht de New York Times.

Losgeld

De vrouw was de enige overblijvende Amerikaanse gijzelaar die nog in handen was van IS. Ze verdween in augustus vorig jaar toen ze naar Aleppo reed met haar Syrische vriend. Naar verluidt eiste de groepering 6,6 miljoen dollar losgeld voor haar vrijlating.

IS toonde eerder deze week in een video hoe een gevangengenomen Jordaanse piloot levend werd verbrand. Jordanië reageerde met de executie van twee terroristen. Het Jordaanse leger zwoer de dood van de piloot te zullen wreken. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content