Dat schrijft de Los Angeles Times, die ook meende te kunnen melden dat het om een 39-jarige Fransman ging, genaamd Charley Saturmin Robinet. Maar enkele uren later sprak de Franse consul dat tegen.

De man stond in Skid Row, een buurt van LA waar daklozen leven, alleen bekend als "Africa".

Zijn dood, die gefilmd werd, leidde tot woelige manifestaties in Skid Row.

De politie argumenteert dat hij naar het pistool van een agent greep en dat andere agenten daarom het vuur hadden geopend, terwijl de manifestanten spreken van een cultuur van buitensporig geweld bij de politie.

de LA Times heeft van betrokkenen vernomen dat het om de Fransman Saturmin Robinet gaat.

Psychische problemen

In 2000 had hij samen met een partner een bank overvallen, en een van de bankbedienden geslagen. De overvallers werden achtervolgd en toen hij te voet verdervluchtte werd hij overmeesterd. Hij had 33.500 dollar op zak. Aan de rechter vertelde hij dat het geld moest dienen om acteerlessen te betalen.

Bij zijn arrestatie noemde hij zich Charley Saturmin Robinet, en toonde hij een Frans paspoort, dat hij echter, volgens de Franse consul in LA, gestolen had van de echte Robinet, die nog altijd in Frankrijk woont. Waar de man dan wel vandaan kwam en hoe hij echt heette, is niet meteen duidelijk.

Hij werd tot 15 jaar veroordeeld, en tijdens zijn gevangenisstraf begon hij niet nader omschreven maar als ernstig betitelde psychische problemen te vertonen. Hij weigerde overgeplaatst te worden naar een psychiatrische instelling, en na zijn vrijlating in mei 2014 kwam hij wellicht in Skid Row terecht.

Nogal wat bewoners van Skid Row kampen met verslavingsproblemen of psychische problemen, al dan niet in combinatie.

Dat schrijft de Los Angeles Times, die ook meende te kunnen melden dat het om een 39-jarige Fransman ging, genaamd Charley Saturmin Robinet. Maar enkele uren later sprak de Franse consul dat tegen. De man stond in Skid Row, een buurt van LA waar daklozen leven, alleen bekend als "Africa". Zijn dood, die gefilmd werd, leidde tot woelige manifestaties in Skid Row.De politie argumenteert dat hij naar het pistool van een agent greep en dat andere agenten daarom het vuur hadden geopend, terwijl de manifestanten spreken van een cultuur van buitensporig geweld bij de politie. de LA Times heeft van betrokkenen vernomen dat het om de Fransman Saturmin Robinet gaat. In 2000 had hij samen met een partner een bank overvallen, en een van de bankbedienden geslagen. De overvallers werden achtervolgd en toen hij te voet verdervluchtte werd hij overmeesterd. Hij had 33.500 dollar op zak. Aan de rechter vertelde hij dat het geld moest dienen om acteerlessen te betalen.Bij zijn arrestatie noemde hij zich Charley Saturmin Robinet, en toonde hij een Frans paspoort, dat hij echter, volgens de Franse consul in LA, gestolen had van de echte Robinet, die nog altijd in Frankrijk woont. Waar de man dan wel vandaan kwam en hoe hij echt heette, is niet meteen duidelijk.Hij werd tot 15 jaar veroordeeld, en tijdens zijn gevangenisstraf begon hij niet nader omschreven maar als ernstig betitelde psychische problemen te vertonen. Hij weigerde overgeplaatst te worden naar een psychiatrische instelling, en na zijn vrijlating in mei 2014 kwam hij wellicht in Skid Row terecht.Nogal wat bewoners van Skid Row kampen met verslavingsproblemen of psychische problemen, al dan niet in combinatie.