In aanloop naar de Europees-Turkse top rond de vluchtelingencrisis heeft de Europese Mensenrechtencommissaris gepleit voor meer bescherming voor vrouwen op de vlucht. "De migratie van vrouwen is geen nieuw fenomeen. Maar ze neemt wel toe, net zoals de kwetsbaarheid van deze vrouwen en meisjes door mensenhandel, uitbuiting, discriminatie en misbruik", waarschuwde Nils Muiznieks.

Vooral alleenstaande vrouwen, zwangere vrouwen, jonge meisjes en bejaarden zijn kwetsbaar.Sinds de start van de vluchtelingencrisis in Europa zijn er voor het eerst meer vrouwen en kinderen onderweg dan volwassen mannen.

"Terwijl in 2015 zo'n 70 procent van de migratiestromen mannen waren, maken vrouwen en kinderen nu bijna 60 procent van de massa uit die naar Europa komt", aldus de Mensenrechtencommissaris. (Belga)

In aanloop naar de Europees-Turkse top rond de vluchtelingencrisis heeft de Europese Mensenrechtencommissaris gepleit voor meer bescherming voor vrouwen op de vlucht. "De migratie van vrouwen is geen nieuw fenomeen. Maar ze neemt wel toe, net zoals de kwetsbaarheid van deze vrouwen en meisjes door mensenhandel, uitbuiting, discriminatie en misbruik", waarschuwde Nils Muiznieks. Vooral alleenstaande vrouwen, zwangere vrouwen, jonge meisjes en bejaarden zijn kwetsbaar.Sinds de start van de vluchtelingencrisis in Europa zijn er voor het eerst meer vrouwen en kinderen onderweg dan volwassen mannen. "Terwijl in 2015 zo'n 70 procent van de migratiestromen mannen waren, maken vrouwen en kinderen nu bijna 60 procent van de massa uit die naar Europa komt", aldus de Mensenrechtencommissaris. (Belga)