De grootste importeur van vuurwerk in absolute aantallen was Duitsland met 43 miljoen kilo. Duitsland telt evenwel veel meer inwoners dan Nederland. Ook Polen en het Verenigd Koninkrijk importeren relatief veel vuurwerk.

De totale invoer van vuurwerk in de EU bedroeg vorig jaar ongeveer 128 miljoen kilo, goed voor een waarde van 319 miljoen euro. Het merendeel daarvan, oftewel 99 procent, kwam uit China.

Recordbedrag

Er is dit jaar bovendien voor een recordbedrag aan vuurwerk gekocht in Nederland. Volgens de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland hebben vuurwerkhandelaren een omzet van 77 miljoen euro gedraaid.

Het verkooprecord lag tot nu bij de jaarwisseling 2008/2009, toen voor 74 miljoen euro aan vuurwerk werd afgestoken. Vorig jaar werd voor 70 miljoen aan vuurwerk gekocht.

De grootste importeur van vuurwerk in absolute aantallen was Duitsland met 43 miljoen kilo. Duitsland telt evenwel veel meer inwoners dan Nederland. Ook Polen en het Verenigd Koninkrijk importeren relatief veel vuurwerk. De totale invoer van vuurwerk in de EU bedroeg vorig jaar ongeveer 128 miljoen kilo, goed voor een waarde van 319 miljoen euro. Het merendeel daarvan, oftewel 99 procent, kwam uit China.Recordbedrag Er is dit jaar bovendien voor een recordbedrag aan vuurwerk gekocht in Nederland. Volgens de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland hebben vuurwerkhandelaren een omzet van 77 miljoen euro gedraaid. Het verkooprecord lag tot nu bij de jaarwisseling 2008/2009, toen voor 74 miljoen euro aan vuurwerk werd afgestoken. Vorig jaar werd voor 70 miljoen aan vuurwerk gekocht.