Dat meldt nieuwszender CNN op basis van informatie van de Italiaanse kustwacht. Slechts 155 opvarenden overleefden de ramp. Zij krijgen mogelijk een boete van 5000 euro en moeten het land verlaten. Of ze die boete echt moeten betalen is nog de vraag, de Senaatscommissie van Justitie deed woensdag het voorstel om de immigratiewet die de boete regelt, af te schaffen.

Postuum staatsburger

Italië krijgt van de Europese Unie 30 miljoen euro voor het helpen van vluchtelingen, maakte José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, woensdag bekend. De Italiaanse premier Letta heeft toegezegd dat de slachtoffers een staatsbegrafenis en het Italiaans staatsburgerschap krijgen.

6200 doden

Op het eiland Lampedusa komen veel Afrikaanse vluchtelingen aan, die hopen dat ze via het eiland toegang kunnen krijgen tot de Europese Unie. Alleen al tot begin augustus kwamen er dit jaar bijna achtduizend illegale migranten naar het eiland.

De reis is gevaarlijk: het Italiaanse persbureau ANSA becijferde eerder dat er in de Middellandse Zee rond Sicilië en Lampedusa in tien jaar tijd 6200 migranten verdronken. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Dat meldt nieuwszender CNN op basis van informatie van de Italiaanse kustwacht. Slechts 155 opvarenden overleefden de ramp. Zij krijgen mogelijk een boete van 5000 euro en moeten het land verlaten. Of ze die boete echt moeten betalen is nog de vraag, de Senaatscommissie van Justitie deed woensdag het voorstel om de immigratiewet die de boete regelt, af te schaffen.Italië krijgt van de Europese Unie 30 miljoen euro voor het helpen van vluchtelingen, maakte José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, woensdag bekend. De Italiaanse premier Letta heeft toegezegd dat de slachtoffers een staatsbegrafenis en het Italiaans staatsburgerschap krijgen.Op het eiland Lampedusa komen veel Afrikaanse vluchtelingen aan, die hopen dat ze via het eiland toegang kunnen krijgen tot de Europese Unie. Alleen al tot begin augustus kwamen er dit jaar bijna achtduizend illegale migranten naar het eiland.De reis is gevaarlijk: het Italiaanse persbureau ANSA becijferde eerder dat er in de Middellandse Zee rond Sicilië en Lampedusa in tien jaar tijd 6200 migranten verdronken. (Elsevier/Shari Deira/TV)