Kroatische nationalisten hebben in de stad Vukovar Servischtalige borden aan overheidsgebouwen en instellingen weggehaald of vernield. Dat bericht de lokale krant Jutarnji List.

Gezien Serviërs in het gebied, in het oosten van Kroatië, een derde van de bevolking uitmaken, schrijft de grondwet voor dat die borden tweetalig moeten zijn. De Kroatische nationalisten verzamelden onlangs echter honderdduizenden handtekeningen voor een referendum om het Servisch als de tweede officiële taal te laten verbieden. Het Grondwettelijk Hof verklaarde dat evenwel als illegaal.

Het Kroatisch, met Latijns schrift, en het Servisch, met cyrillisch schrift, zijn nauw verwante talen. (Belga/WB)

Kroatische nationalisten hebben in de stad Vukovar Servischtalige borden aan overheidsgebouwen en instellingen weggehaald of vernield. Dat bericht de lokale krant Jutarnji List.Gezien Serviërs in het gebied, in het oosten van Kroatië, een derde van de bevolking uitmaken, schrijft de grondwet voor dat die borden tweetalig moeten zijn. De Kroatische nationalisten verzamelden onlangs echter honderdduizenden handtekeningen voor een referendum om het Servisch als de tweede officiële taal te laten verbieden. Het Grondwettelijk Hof verklaarde dat evenwel als illegaal. Het Kroatisch, met Latijns schrift, en het Servisch, met cyrillisch schrift, zijn nauw verwante talen. (Belga/WB)