Dat bleek zondagavond uit officiële resultaten met 96,75 procent van de stembiljetten geteld.

Milanovic, een sociaaldemocraat, kreeg 29,58 procent van de stemmen, terwijl de conservatieve Grabar-Kitarovic 26,76 procent scoorde volgens de kiescommissie. Zanger en rechts politicus Mirtoslav Skoro kwam op de derde plaats met 24,39 procent.

Daarnaast deden nog acht andere kandidaten een gooi naar het presidentschap. De best geplaatste onder hen haalde 5,8 procent van de stemmen. Geen enkele kandidaat had voldoende stemmen voor een afgetekende overwinning, waardoor Milanovic en Grabar-Kitarovic het op 5 januari tegen elkaar opnemen.

Dat bleek zondagavond uit officiële resultaten met 96,75 procent van de stembiljetten geteld. Milanovic, een sociaaldemocraat, kreeg 29,58 procent van de stemmen, terwijl de conservatieve Grabar-Kitarovic 26,76 procent scoorde volgens de kiescommissie. Zanger en rechts politicus Mirtoslav Skoro kwam op de derde plaats met 24,39 procent. Daarnaast deden nog acht andere kandidaten een gooi naar het presidentschap. De best geplaatste onder hen haalde 5,8 procent van de stemmen. Geen enkele kandidaat had voldoende stemmen voor een afgetekende overwinning, waardoor Milanovic en Grabar-Kitarovic het op 5 januari tegen elkaar opnemen.