'Het is een zuiver medische beslissing', zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, aan de pers. Hij voegde eraan toe dat de artsen 'al het mogelijke deden om te achterhalen waardoor de patiënt onwel werd, en om hem te genezen'. Navalny ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis in Siberië. Het ziekenhuis denkt dat hij in coma viel door een lage bloedsuikerspiegel veroorzaakt door een stofwisselingsstoornis. De hoofdarts van het ziekenhuis zei dat volgens het persbureau TASS.

Een Duitse ngo wil Navalny voor verzorging naar Berlijn overbrengen. De Duitse regering zei dat ze in contact stond met Rusland over de kwestie. 'We staan al in contact met de Russische autoriteiten om tot een professionele en transparante oplossing bij te dragen voor dit dringende humanitaire geval', zei een woordvoerster van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Abebahr. De burgemeester van Berlijn, Michael Müller, zei dat de Russische opposant welkom is voor behandeling in de Duitse hoofdstad. 'Als Navalny in Berlijn behandeld wil worden en naar Berlijn kan komen, is het Charitéziekenhuis uiteraard beschikbaar.'

EU vraagt onderzoek

De Europese Commissie vraagt dat snel onderzocht wordt hoe het komt dat de Russische opposant Aleksej Navalny in coma is gevallen. 'We zijn erg bezorgd over de gezondheid van Aleksei Navalny na zijn vermoedelijke vergiftiging gisteren', zei een woordvoerster voor het buitenlands en veiligheidsbeleid van de Europese Unie, Nabila Massrali.

'We verwachten een spoedig, onafhankelijk en transparant onderzoek. In geval van een bevestiging moeten de verantwoordelijken rekenschap afleggen', zei de woordvoerster. Ze riep Rusland op Navalny naar het buitenland te laten overbrengen voor verzorging.

'Het is een zuiver medische beslissing', zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, aan de pers. Hij voegde eraan toe dat de artsen 'al het mogelijke deden om te achterhalen waardoor de patiënt onwel werd, en om hem te genezen'. Navalny ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis in Siberië. Het ziekenhuis denkt dat hij in coma viel door een lage bloedsuikerspiegel veroorzaakt door een stofwisselingsstoornis. De hoofdarts van het ziekenhuis zei dat volgens het persbureau TASS. Een Duitse ngo wil Navalny voor verzorging naar Berlijn overbrengen. De Duitse regering zei dat ze in contact stond met Rusland over de kwestie. 'We staan al in contact met de Russische autoriteiten om tot een professionele en transparante oplossing bij te dragen voor dit dringende humanitaire geval', zei een woordvoerster van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Abebahr. De burgemeester van Berlijn, Michael Müller, zei dat de Russische opposant welkom is voor behandeling in de Duitse hoofdstad. 'Als Navalny in Berlijn behandeld wil worden en naar Berlijn kan komen, is het Charitéziekenhuis uiteraard beschikbaar.'EU vraagt onderzoek De Europese Commissie vraagt dat snel onderzocht wordt hoe het komt dat de Russische opposant Aleksej Navalny in coma is gevallen. 'We zijn erg bezorgd over de gezondheid van Aleksei Navalny na zijn vermoedelijke vergiftiging gisteren', zei een woordvoerster voor het buitenlands en veiligheidsbeleid van de Europese Unie, Nabila Massrali.'We verwachten een spoedig, onafhankelijk en transparant onderzoek. In geval van een bevestiging moeten de verantwoordelijken rekenschap afleggen', zei de woordvoerster. Ze riep Rusland op Navalny naar het buitenland te laten overbrengen voor verzorging.