De kust van Indonesië is opgeschrikt door een krachtige aardbeving. De Amerikaanse Geologische Dienst (USGS) heeft het over een magnitude van 7,9, Japanse seismologen maten een magnitude van 8,3. Het epicentrum van de zeebeving lag zo'n 800 kilometer ten zuidwesten van het eiland Sumatra, op een diepte van 10 kilometer.

Een tsunami-alarm, dat was afgekondigd voor verschillende zones van Sumatra, is intussen ingetrokken.

Er zijn voorlopig geen berichten over eventuele slachtoffers of schade. "Wij hebben met lokale functionarissen gesproken en zij vertelden ons dat er noch schade, noch slachtoffers waren", zegt het hoofd van dienst Rampenbestrijding van de regio West-Sumatra. "Maar ze blijven paraat staan voor een eventuele tsunami." De USGS gaf op haar website ook al aan dat de "waarschijnlijkheid op slachtoffers en schade" klein is.

(Belga)

De kust van Indonesië is opgeschrikt door een krachtige aardbeving. De Amerikaanse Geologische Dienst (USGS) heeft het over een magnitude van 7,9, Japanse seismologen maten een magnitude van 8,3. Het epicentrum van de zeebeving lag zo'n 800 kilometer ten zuidwesten van het eiland Sumatra, op een diepte van 10 kilometer. Een tsunami-alarm, dat was afgekondigd voor verschillende zones van Sumatra, is intussen ingetrokken.Er zijn voorlopig geen berichten over eventuele slachtoffers of schade. "Wij hebben met lokale functionarissen gesproken en zij vertelden ons dat er noch schade, noch slachtoffers waren", zegt het hoofd van dienst Rampenbestrijding van de regio West-Sumatra. "Maar ze blijven paraat staan voor een eventuele tsunami." De USGS gaf op haar website ook al aan dat de "waarschijnlijkheid op slachtoffers en schade" klein is.(Belga)