Zeker 107 mensen zijn om het leven gekomen en 230 andere gewond geraakt toen in Mekka, de heilige stad voor de moslims in Saoedi-Arabië, een kraan te pletter sloeg tegen de Masjid al-Haram, de Grote of Heilige Moskee. Dat meldt de Saoedische civiele bescherming.

De instorting van de kraan zou zijn veroorzaakt door felle wind en regen, op sociale media maken sommigen gewag van een blikseminslag. Van overheidszijde is vooralsnog met geen woord over de oorzaak van de ramp gerept. De gouverneur van de regio Mekka, prins Khaled al-Faycal, heeft een onderzoek gelast.

De voorbije dagen woedde over Saoedi-Arabië een zandstorm. Het ongeluk gebeurde tijdens het gebed bij zonsondergang. Arabische zenders toonden beelden van puin, bloed en lijken.

Over tien dagen begint de Hajj, de traditionele bedevaart naar Mekka en één van de vijf zuilen van de islam. De stad ontvangt dan meer dan een miljoen gelovigen. Volgens het officiële Saoedische agentschap SPA dat nu reeds bijna 800.000 gelovigen in Saoedi-Arabië zijn gearriveerd voor de Hajj en het bezoek aan de Kaaba (zwarte steen) in het moskeecomplex. (Belga/AVE)

Zeker 107 mensen zijn om het leven gekomen en 230 andere gewond geraakt toen in Mekka, de heilige stad voor de moslims in Saoedi-Arabië, een kraan te pletter sloeg tegen de Masjid al-Haram, de Grote of Heilige Moskee. Dat meldt de Saoedische civiele bescherming. De instorting van de kraan zou zijn veroorzaakt door felle wind en regen, op sociale media maken sommigen gewag van een blikseminslag. Van overheidszijde is vooralsnog met geen woord over de oorzaak van de ramp gerept. De gouverneur van de regio Mekka, prins Khaled al-Faycal, heeft een onderzoek gelast.De voorbije dagen woedde over Saoedi-Arabië een zandstorm. Het ongeluk gebeurde tijdens het gebed bij zonsondergang. Arabische zenders toonden beelden van puin, bloed en lijken. Over tien dagen begint de Hajj, de traditionele bedevaart naar Mekka en één van de vijf zuilen van de islam. De stad ontvangt dan meer dan een miljoen gelovigen. Volgens het officiële Saoedische agentschap SPA dat nu reeds bijna 800.000 gelovigen in Saoedi-Arabië zijn gearriveerd voor de Hajj en het bezoek aan de Kaaba (zwarte steen) in het moskeecomplex. (Belga/AVE)