Het pardon geldt voor alle militairen die deelnemen aan de missie Restoring Hope, de interventie van Saoedi-Arabië in de burgeroorlog in Jemen. De Golfstaat leidt er sinds maart 2015 een Arabische coalitie die bombardementen uitvoert op de Houthi's, door Iran gesteunde rebellen.

Sinds het begin van de burgeroorlog in Jemen vielen er volgens de Verenigde Naties al bijna 10.000 doden en 55.000 gewonden. Het conflict leidde tot een zware humanitaire crisis. Mensenrechtenorganisaties beschuldigen Saoedi-Arabië er regelmatig van burgers te viseren met hun luchtaanvallen.

Het pardon geldt voor alle militairen die deelnemen aan de missie Restoring Hope, de interventie van Saoedi-Arabië in de burgeroorlog in Jemen. De Golfstaat leidt er sinds maart 2015 een Arabische coalitie die bombardementen uitvoert op de Houthi's, door Iran gesteunde rebellen. Sinds het begin van de burgeroorlog in Jemen vielen er volgens de Verenigde Naties al bijna 10.000 doden en 55.000 gewonden. Het conflict leidde tot een zware humanitaire crisis. Mensenrechtenorganisaties beschuldigen Saoedi-Arabië er regelmatig van burgers te viseren met hun luchtaanvallen.