Op Koninginnedag 2009 ontsnapte de koninklijke familie aan een aanslag toen een auto door de dranghekken en toeschouwers in de richting van hun open bus reed. 8 andere mensen, waaronder de bestuurder van de auto, lieten wel het leven.

44 Belgische politiemensen
De Nederlandse overheid breidde de veiligheidsmaatregelen sindsdien sterk uit. Dit jaar zullen ruim 1.300 agenten worden ingezet. Ook 44 Belgische politiemensen zullen aanwezig zijn. Het gaat om 26 politiemedewerkers van het federale interventiekorps Oost-Vlaanderen/Gent en 18 manschappen van de lokale politiezone Gent. Hun hulp kadert in de samenwerking tussen politiediensten van de Benelux-landen.

"De Gentse afvaardiging is een wederdienst aan de Nederlandse collega's", legt hoofdcommissaris Wim Van Hulle van de politiezone Gent uit. "In september 2010 stond een Nederlands peloton uit de politieregio Limburg-Zuid ons namelijk bij tijdens een bijeenkomst van Europese defensieministers."

De Nederlandse koninklijke familie bezoekt op zaterdag 30 april de Nederlandse plaatsen Thorn en Weert, vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens. (Belga/INM)

Op Koninginnedag 2009 ontsnapte de koninklijke familie aan een aanslag toen een auto door de dranghekken en toeschouwers in de richting van hun open bus reed. 8 andere mensen, waaronder de bestuurder van de auto, lieten wel het leven.44 Belgische politiemensen De Nederlandse overheid breidde de veiligheidsmaatregelen sindsdien sterk uit. Dit jaar zullen ruim 1.300 agenten worden ingezet. Ook 44 Belgische politiemensen zullen aanwezig zijn. Het gaat om 26 politiemedewerkers van het federale interventiekorps Oost-Vlaanderen/Gent en 18 manschappen van de lokale politiezone Gent. Hun hulp kadert in de samenwerking tussen politiediensten van de Benelux-landen. "De Gentse afvaardiging is een wederdienst aan de Nederlandse collega's", legt hoofdcommissaris Wim Van Hulle van de politiezone Gent uit. "In september 2010 stond een Nederlands peloton uit de politieregio Limburg-Zuid ons namelijk bij tijdens een bijeenkomst van Europese defensieministers." De Nederlandse koninklijke familie bezoekt op zaterdag 30 april de Nederlandse plaatsen Thorn en Weert, vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens. (Belga/INM)