Sinds het aflopen van het bouwverbod in de Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, is begonnen aan de bouw van meer dan 600 nieuwe woningen.

Dat meldt de Israëlische drukkingsgroep Vrede Nu. Het tempo waaraan gebouwd wordt, ligt volgens de beweging vier keer hoger dan voor het bouwverbod.

In totaal is toestemming gegeven voor het oprichten van 13.000 nieuwe woningen.

Het (gedeeltelijke) bouwverbod van tien maanden, dat de Israëlische regering onder druk van de Verenigde Staten had ingelast, liep af op 26 september en werd niet verlengd.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft een verlenging van de bouwstop als voorwaarde gesteld om de (pas onlangs heropgestarte) vredesonderhandelingen voor te zetten.

Sinds het aflopen van het bouwverbod in de Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, is begonnen aan de bouw van meer dan 600 nieuwe woningen. Dat meldt de Israëlische drukkingsgroep Vrede Nu. Het tempo waaraan gebouwd wordt, ligt volgens de beweging vier keer hoger dan voor het bouwverbod. In totaal is toestemming gegeven voor het oprichten van 13.000 nieuwe woningen. Het (gedeeltelijke) bouwverbod van tien maanden, dat de Israëlische regering onder druk van de Verenigde Staten had ingelast, liep af op 26 september en werd niet verlengd. De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft een verlenging van de bouwstop als voorwaarde gesteld om de (pas onlangs heropgestarte) vredesonderhandelingen voor te zetten.