Annan doet zijn uitspraak in een interview met de Britse krant The Times. De toenmalige Britse premier Blair had ex-VS-president Bush volgens Annan op andere gedachten kunnen brengen "omwille van hun bijzondere relatie en omwille van het feit dat Groot-Brittannië de enige grootmacht was die Bush steunde".

'Trek uw plan'

Annan, die secretaris-generaal was op het moment van de invasie, zegt dat hij er vaak aan gedacht heeft wat er zou gebeurd zijn indien Blair aan Bush had gezegd: "Hier scheiden onze wegen. Trek je plan".

"Ik denk echt dat Blair de oorlog had kunnen tegenhouden", aldus Annan. Op de invasie van Irak in 2003 volgden acht jaar van oorlog waarbij meer dan 100.000 burgerdoden vielen. (Belga/TV)

Annan doet zijn uitspraak in een interview met de Britse krant The Times. De toenmalige Britse premier Blair had ex-VS-president Bush volgens Annan op andere gedachten kunnen brengen "omwille van hun bijzondere relatie en omwille van het feit dat Groot-Brittannië de enige grootmacht was die Bush steunde".'Trek uw plan' Annan, die secretaris-generaal was op het moment van de invasie, zegt dat hij er vaak aan gedacht heeft wat er zou gebeurd zijn indien Blair aan Bush had gezegd: "Hier scheiden onze wegen. Trek je plan". "Ik denk echt dat Blair de oorlog had kunnen tegenhouden", aldus Annan. Op de invasie van Irak in 2003 volgden acht jaar van oorlog waarbij meer dan 100.000 burgerdoden vielen. (Belga/TV)