'Enkel wanneer het noorden van Syrië een no-flyzone wordt kunnen de YPG het land ongehinderd verdedigen. Turkije moet de no-fly zone respecteren', aldus de Koerdische Volksbeschermingeenheden (YPG) op Twitter. Ze plaatsten een aantal tweets onder de hashtag #NoFlyZone4Rojava. Rojava is de Koerdische naam voor het noorden van Syrië.

De oproep tot het oprichten van een no-flyzone volgt op de Turkse luchtaanvallen van dinsdag op de Koerdische Volksbeschermingeenheden (YPG) in het noordoosten van Syrië. Daarbij vielen volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) 28 doden en 19 gewonden.

In de stad Kamishli, waar voornamelijk Koerden wonen, protesteerden woensdag honderden mensen tegen de Turkse aanvallen. Ook zij vroegen om een no-flyzone. 'De boodschap is niet enkel aan Turkije gericht, maar ook aan de Verenigde Staten en de wereld. De Turkse agressie moet met een krachtige houding beantwoord worden', zei een demonstrant.

'Enkel wanneer het noorden van Syrië een no-flyzone wordt kunnen de YPG het land ongehinderd verdedigen. Turkije moet de no-fly zone respecteren', aldus de Koerdische Volksbeschermingeenheden (YPG) op Twitter. Ze plaatsten een aantal tweets onder de hashtag #NoFlyZone4Rojava. Rojava is de Koerdische naam voor het noorden van Syrië. De oproep tot het oprichten van een no-flyzone volgt op de Turkse luchtaanvallen van dinsdag op de Koerdische Volksbeschermingeenheden (YPG) in het noordoosten van Syrië. Daarbij vielen volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) 28 doden en 19 gewonden. In de stad Kamishli, waar voornamelijk Koerden wonen, protesteerden woensdag honderden mensen tegen de Turkse aanvallen. Ook zij vroegen om een no-flyzone. 'De boodschap is niet enkel aan Turkije gericht, maar ook aan de Verenigde Staten en de wereld. De Turkse agressie moet met een krachtige houding beantwoord worden', zei een demonstrant.