Koerdische burgemeester(s) van Diyarbakir gearresteerd

25/10/16 om 22:15 - Bijgewerkt om 22:14

De twee Koerdische co-burgemeesters van Diyarbakir, de grootste stad in het zuidoosten van Turkije, zijn volgens Turkse media opgepakt in het kader van een onderzoek naar terrorisme. De staatsmedia bevestigen slechts één arrestatie.

Koerdische burgemeester(s) van Diyarbakir gearresteerd

Recent protest in Diyarbakir tegen de schorsing van leraars die verdacht worden van banden met Koerdische militanten © REUTERS

Gültan Kisanak en Firat Anli, die gezamenlijk Diyarbakir leiden, werden volgens lokale media dinsdagavond ingerekend door de lokale antiterreurpolitie. Volgens een plaatselijk journalist van AFP is er nog altijd een grote politiedelegatie aanwezig in de omgeving van het stadhuis. Het staatsnieuwsagentschap Anadolu bevestigt de arrestatie van Gültan Kisanak. Hij wordt ervan verdacht steun te hebben geleverd aan de verboden Koerdische beweging PKK. Anadolu maakt evenwel geen melding van een arrestatie van Firat Anli. De arrestatie gebeurde volgens Anadolu in het kader van een terrorismeonderzoek.

Diyarbakir is de grootste Turkse stad met een Koerdische meerderheid. De stad ligt in het zuidoosten van het land, in een regio die regelmatig wordt opgeschrikt door geweld tussen Turkse soldaten en leden van de PKK.

(Belga/RR)

Onze partners