Dat bericht althans het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een vereniging van regeringsopposanten. Het Observatorium, dat in verleden doorgaans betrouwbaar bleek, beroept zich op lokale bronnen.

Het gaat om de stad Tell Rifaat, bij de Turkse grens. Volgens het Observatorium is de hele stad in handen van DSF, dat naast Koerden ook bestaat uit Arabieren en Turkmenen.

Turkse weerstand

De Russische luchtbombardementen hebben volgens de lokale bronnen geholpen om de jihadistische rebellen terug te dringen, maar anderzijds worden de Koerden de voorbije dagen wel onder vuur genomen door het Turkse leger.

De jihadisten staan nog altijd sterk in de stad Marea, ten oosten van Tell Rifaat, en in de stad Azaz, dichter bij de Turkse grens. De militaire luchthaven van Minnigh kwam enkele dagen geleden al in handen van de Koerden.

(Belga/RR)

Dat bericht althans het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een vereniging van regeringsopposanten. Het Observatorium, dat in verleden doorgaans betrouwbaar bleek, beroept zich op lokale bronnen.Het gaat om de stad Tell Rifaat, bij de Turkse grens. Volgens het Observatorium is de hele stad in handen van DSF, dat naast Koerden ook bestaat uit Arabieren en Turkmenen. De Russische luchtbombardementen hebben volgens de lokale bronnen geholpen om de jihadistische rebellen terug te dringen, maar anderzijds worden de Koerden de voorbije dagen wel onder vuur genomen door het Turkse leger. De jihadisten staan nog altijd sterk in de stad Marea, ten oosten van Tell Rifaat, en in de stad Azaz, dichter bij de Turkse grens. De militaire luchthaven van Minnigh kwam enkele dagen geleden al in handen van de Koerden.(Belga/RR)