De koepel van de Rijksdag in Berlijn is maandag tot nader order gesloten. Volgens het weekblad Der Spiegel zijn er plannen gevonden van militanten die banden hebben met al-Qaeda om in te breken in het gebouw en er gijzelaars te nemen.

De koepel is wegens het panoramisch zicht over Berlijn zeer populair en trekt dagelijks duizenden mensen. De sluiting geldt volgens een woordvoerder voor onbepaalde tijd wegens de veiligheidssituatie.

De Rijksdag blijft wel toegankelijk voor groepen bezoekers. Rond het gebouw patrouilleren agenten en het is beveiligd met extra sloten.

Volgens Der Spiegel heeft een informant ervoor gewaarschuwd dat een cel van zes militanten in februari of maart een aanslag zou willen plegen. Twee van hen zouden enkele weken geleden reeds naar Berlijn zijn gereisd en daar ondergedoken.

De veiligheidsdienst relativeert de berichten. Volgens een woordvoerder heeft de dienst concrete details over verdachten, maar niet over een specifiek tijdstip en plaats voor een aanval.

In Duitsland geldt verhoogd terreuralarm sinds minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere vorige week aankondigde dat er concrete aanwijzingen zijn voor een aanslag die op til zou zijn.

De koepel van de Rijksdag in Berlijn is maandag tot nader order gesloten. Volgens het weekblad Der Spiegel zijn er plannen gevonden van militanten die banden hebben met al-Qaeda om in te breken in het gebouw en er gijzelaars te nemen.De koepel is wegens het panoramisch zicht over Berlijn zeer populair en trekt dagelijks duizenden mensen. De sluiting geldt volgens een woordvoerder voor onbepaalde tijd wegens de veiligheidssituatie. De Rijksdag blijft wel toegankelijk voor groepen bezoekers. Rond het gebouw patrouilleren agenten en het is beveiligd met extra sloten.Volgens Der Spiegel heeft een informant ervoor gewaarschuwd dat een cel van zes militanten in februari of maart een aanslag zou willen plegen. Twee van hen zouden enkele weken geleden reeds naar Berlijn zijn gereisd en daar ondergedoken. De veiligheidsdienst relativeert de berichten. Volgens een woordvoerder heeft de dienst concrete details over verdachten, maar niet over een specifiek tijdstip en plaats voor een aanval.In Duitsland geldt verhoogd terreuralarm sinds minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere vorige week aankondigde dat er concrete aanwijzingen zijn voor een aanslag die op til zou zijn.