Toen hij in 2009 voor de inlichtingendienst CIA werkte, vermoedde de chef van klokkenluider Edward Snowden al dat hij geheimen probeerde te stelen. Dat meldt de krant The New York Times. Maar de inlichtingendienst vergat die informatie door te spelen aan de NSA.

Toen Edward Snowden in 2009 als technicus voor de CIA werkte in Genève, voegde zijn overste al een negatieve beoordeling toe aan zijn personeelsdossier. Hij vermoedde dat Snowden in een computer met geheime overheidsbestanden wilde inbreken. Daarom werd Snowden ook vervroegd teruggestuurd naar de Verenigde Staten door zijn chef.

Klokkenluider

De blaam in zijn dossier liet onverlet dat Snowden gewoon aan het werk kon bij de NSA. Vier jaar later kon hij zo duizenden geheime documenten van de Amerikaanse geheime dienst lekken. Blijkbaar werden de gegevens over Snowden niet doorgespeeld aan de NSA.

Edward Snowden bevindt zich momenteel in Moskou, waar hij asiel heeft gekregen van Rusland. Hij wordt gezocht door de Amerikaanse autoriteiten. Zijn lekken naar de wereldpers leidden tot een aanhoudende rist onthullingen omtrent Amerikaanse spionagepraktijken. (YD)

Toen hij in 2009 voor de inlichtingendienst CIA werkte, vermoedde de chef van klokkenluider Edward Snowden al dat hij geheimen probeerde te stelen. Dat meldt de krant The New York Times. Maar de inlichtingendienst vergat die informatie door te spelen aan de NSA.Toen Edward Snowden in 2009 als technicus voor de CIA werkte in Genève, voegde zijn overste al een negatieve beoordeling toe aan zijn personeelsdossier. Hij vermoedde dat Snowden in een computer met geheime overheidsbestanden wilde inbreken. Daarom werd Snowden ook vervroegd teruggestuurd naar de Verenigde Staten door zijn chef.De blaam in zijn dossier liet onverlet dat Snowden gewoon aan het werk kon bij de NSA. Vier jaar later kon hij zo duizenden geheime documenten van de Amerikaanse geheime dienst lekken. Blijkbaar werden de gegevens over Snowden niet doorgespeeld aan de NSA.Edward Snowden bevindt zich momenteel in Moskou, waar hij asiel heeft gekregen van Rusland. Hij wordt gezocht door de Amerikaanse autoriteiten. Zijn lekken naar de wereldpers leidden tot een aanhoudende rist onthullingen omtrent Amerikaanse spionagepraktijken. (YD)