Dat bevestigen haar advocaten.

Chelsea Manning, een transgender die geboren is als Bradley Manning, zit in de geheel mannelijke militaire gevangenis van Fort Leavenworth. Haar advocaten beschuldigen het Amerikaanse leger van schending van privacy door te onthullen dat ze was opgenomen in het ziekenhuis. In de media werd dat gelinkt aan een zelfmoordpoging. Haar advocaten bevestigen nu dat die mislukt is.

Op de Twitteraccount van Manning verscheen de mededeling 'dat ze in orde is en dat ze blij is nog in leven te zijn.'

35 jaar

Manning werd in augustus 2013 veroordeeld tot 35 jaar cel, nadat ze schuldig werd bevonden aan 22 strafbare feiten.

Haar veroordeling van Manning heeft al voor veel protest gezorgd. Zo vinden haar aanhangers dat haar straf veel te streng is, zeker in vergelijking met de veel lichtere straf die de hooggeplaatste generaal David Petraeus vorig jaar kreeg nadat hij vertrouwelijke informatie had gedeeld met zijn maitresse. Petraeus werd veroordeeld tot een boete van 100.000 dollar en een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. (KVDA)

Wie met vragen over zelfdoding zit, kan terecht op de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Dat bevestigen haar advocaten.Chelsea Manning, een transgender die geboren is als Bradley Manning, zit in de geheel mannelijke militaire gevangenis van Fort Leavenworth. Haar advocaten beschuldigen het Amerikaanse leger van schending van privacy door te onthullen dat ze was opgenomen in het ziekenhuis. In de media werd dat gelinkt aan een zelfmoordpoging. Haar advocaten bevestigen nu dat die mislukt is.Op de Twitteraccount van Manning verscheen de mededeling 'dat ze in orde is en dat ze blij is nog in leven te zijn.'Manning werd in augustus 2013 veroordeeld tot 35 jaar cel, nadat ze schuldig werd bevonden aan 22 strafbare feiten. Haar veroordeling van Manning heeft al voor veel protest gezorgd. Zo vinden haar aanhangers dat haar straf veel te streng is, zeker in vergelijking met de veel lichtere straf die de hooggeplaatste generaal David Petraeus vorig jaar kreeg nadat hij vertrouwelijke informatie had gedeeld met zijn maitresse. Petraeus werd veroordeeld tot een boete van 100.000 dollar en een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. (KVDA)