Dat zei EU-buitenlandchef Catherine Ashton woensdag in een verklaring.

Minister vermoord

Een mensenrechtenorganisatie meldde de dood van minister Moldomoessa Kongantijev vanmiddag aan het Russische persbureau Interfax. Het bericht werd bevestigd door een bron binnen de politie.

Kongantijev overleed aan zijn verwondingen terwijl hij naar het ziekenhuis in de noordelijke stad Talas werd gebracht. Hij zou in elkaar zijn geslagen.

Corrupte president Bisjkek is woensdag het centrum van hevige gevechten tussen de politie en ruim vijfduizend aanhangers van de oppositie. De demonstranten eisen het aftreden van president Koermanbek Bakijev, die ze beschuldigen van corruptie en het monddood maken van onafhankelijke media.

De betogers zijn opgeroepen door de Verenigde Volksbeweging (UPM), de belangrijkste oppositiepartij in Kirgizië, en gooien met stenen en vernielen politiewagens. Ook gijzelden ze de vicepremier en bezetten ze de staatstelevisie.

Zeventien doden

Om de protesten te stoppen, heeft president Bakijev de noodtoestand uitgeroepen in het land en veiligheidstroepen in paraatheid gebracht. Voor het parlementsgebouw zouden zeventien mensen zijn doodgeschoten door scherpschutters. Meer dan honderd mensen raakten in het geweld gewond.

Rusland had de regering van Kirgizië opgeroepen geen geweld te gebruiken.

(Elsevier)

Dat zei EU-buitenlandchef Catherine Ashton woensdag in een verklaring. Minister vermoord Een mensenrechtenorganisatie meldde de dood van minister Moldomoessa Kongantijev vanmiddag aan het Russische persbureau Interfax. Het bericht werd bevestigd door een bron binnen de politie. Kongantijev overleed aan zijn verwondingen terwijl hij naar het ziekenhuis in de noordelijke stad Talas werd gebracht. Hij zou in elkaar zijn geslagen. Corrupte president Bisjkek is woensdag het centrum van hevige gevechten tussen de politie en ruim vijfduizend aanhangers van de oppositie. De demonstranten eisen het aftreden van president Koermanbek Bakijev, die ze beschuldigen van corruptie en het monddood maken van onafhankelijke media. De betogers zijn opgeroepen door de Verenigde Volksbeweging (UPM), de belangrijkste oppositiepartij in Kirgizië, en gooien met stenen en vernielen politiewagens. Ook gijzelden ze de vicepremier en bezetten ze de staatstelevisie. Zeventien doden Om de protesten te stoppen, heeft president Bakijev de noodtoestand uitgeroepen in het land en veiligheidstroepen in paraatheid gebracht. Voor het parlementsgebouw zouden zeventien mensen zijn doodgeschoten door scherpschutters. Meer dan honderd mensen raakten in het geweld gewond. Rusland had de regering van Kirgizië opgeroepen geen geweld te gebruiken.(Elsevier)