Volgens KCNA 'nam Kim Jong-un kennis van een plan om een oefening uit te voeren met behulp van verschillende middelen voor een aanval op lange afstand' terwijl hij donderdag militaire oefeningen bijwoonde. 'Hij gaf bevel om door te gaan met de oefening.'

Noord-Korea lanceerde donderdag twee korteafstandsraketten, over een afstand van 270 en 420 kilometer. Dat gebeurde nadat Stephen Biegun in Zuid-Korea was aangekomen, de speciale gezant van de VS voor Zuid-Korea. Vijf dagen eerder lanceerde Noord-Korea al verschillende korteafstandsraketten, zegt het Zuid-Koreaanse leger.

Volgens KCNA 'nam Kim Jong-un kennis van een plan om een oefening uit te voeren met behulp van verschillende middelen voor een aanval op lange afstand' terwijl hij donderdag militaire oefeningen bijwoonde. 'Hij gaf bevel om door te gaan met de oefening.' Noord-Korea lanceerde donderdag twee korteafstandsraketten, over een afstand van 270 en 420 kilometer. Dat gebeurde nadat Stephen Biegun in Zuid-Korea was aangekomen, de speciale gezant van de VS voor Zuid-Korea. Vijf dagen eerder lanceerde Noord-Korea al verschillende korteafstandsraketten, zegt het Zuid-Koreaanse leger.