"We moeten op elk moment klaar zijn om ons nucleair arsenaal te gebruiken", zo citeerde het officiële Noord-Koreaanse persagentschap KCNA Kim Jong-un. De VN-Veiligheidsraad nam woensdag een nieuwe reeks harde sancties aan tegen Noord-Korea, na de wereldwijd veroordeelde kernproef van het land in januari. De resolutie werd met unanimiteit goedgekeurd, met inbegrip van China, de enige bondgenoot van Pyongyang. Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie vuurde Noord-Korea enkele uren daarna verschillende korteafstandsraketten af vanop de oostkust.

'Preventief in elk opzicht'

Volgens het Noord-Koreaanse persagentschap deed de leider zijn uitspraken terwijl hij "oefeningen superviseerde" met nieuw ontwikkelde raketten.

Hij zei, volgens het agentschap, dat de nieuwe wapens "Zuid-Korea binnen bereik hebben".

"We moeten ons nucleair arsenaal verbeteren, zowel in kwaliteit als kwantiteit". Het is nodig "dat we de kernkoppen op elk moment standby hebben voor onze nationale verdediging zodat we ze altijd kunnen afvuren". Nog altijd volgens het officieel agentschap pleitte Kim Jong-un voor een verandering van strategie van reactie richting "preventieve aanvallen in elk opzicht".

(Belga/RR)

"We moeten op elk moment klaar zijn om ons nucleair arsenaal te gebruiken", zo citeerde het officiële Noord-Koreaanse persagentschap KCNA Kim Jong-un. De VN-Veiligheidsraad nam woensdag een nieuwe reeks harde sancties aan tegen Noord-Korea, na de wereldwijd veroordeelde kernproef van het land in januari. De resolutie werd met unanimiteit goedgekeurd, met inbegrip van China, de enige bondgenoot van Pyongyang. Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie vuurde Noord-Korea enkele uren daarna verschillende korteafstandsraketten af vanop de oostkust.Volgens het Noord-Koreaanse persagentschap deed de leider zijn uitspraken terwijl hij "oefeningen superviseerde" met nieuw ontwikkelde raketten. Hij zei, volgens het agentschap, dat de nieuwe wapens "Zuid-Korea binnen bereik hebben". "We moeten ons nucleair arsenaal verbeteren, zowel in kwaliteit als kwantiteit". Het is nodig "dat we de kernkoppen op elk moment standby hebben voor onze nationale verdediging zodat we ze altijd kunnen afvuren". Nog altijd volgens het officieel agentschap pleitte Kim Jong-un voor een verandering van strategie van reactie richting "preventieve aanvallen in elk opzicht". (Belga/RR)