De relaties met de VS omschreef Kim vrijdagavond tijdens een vergadering van de Opperste Volksvergadering naar verluidt als 'uitstekend'.

Een dag eerder had ook Trump al verklaard dat een derde top met Pyongyang tot de mogelijkheden behoort. De twee vorige bijeenkomsten waren volgens de Amerikaanse president steeds 'zeer productief'.

Trump en Kim hadden medio 2018 een eerste topontmoeting met elkaar in Singapore. In februari van dit jaar volgde een tweede treffen, deze keer in Hanoi. Die laatste top werd vroegtijdig afgebroken nadat het water tussen beide partijen te diep bleek.

De voornaamste inzet van de gesprekken was zoals steeds de denuclearisatie van Noord-Korea. Het mislukken van de top met Trump weet Kim vrijdagavond aan de 'unilaterale eisen' van de VS. Maar zijn persoonlijke relatie met de Amerikaanse president 'blijft goed', voegde hij er nog aan toe.

Lees ook:

Amerikaans diplomaat Bill Richardson: 'Donald Trump speelt met vuur'

De relaties met de VS omschreef Kim vrijdagavond tijdens een vergadering van de Opperste Volksvergadering naar verluidt als 'uitstekend'.Een dag eerder had ook Trump al verklaard dat een derde top met Pyongyang tot de mogelijkheden behoort. De twee vorige bijeenkomsten waren volgens de Amerikaanse president steeds 'zeer productief'. Trump en Kim hadden medio 2018 een eerste topontmoeting met elkaar in Singapore. In februari van dit jaar volgde een tweede treffen, deze keer in Hanoi. Die laatste top werd vroegtijdig afgebroken nadat het water tussen beide partijen te diep bleek. De voornaamste inzet van de gesprekken was zoals steeds de denuclearisatie van Noord-Korea. Het mislukken van de top met Trump weet Kim vrijdagavond aan de 'unilaterale eisen' van de VS. Maar zijn persoonlijke relatie met de Amerikaanse president 'blijft goed', voegde hij er nog aan toe.Lees ook: Amerikaans diplomaat Bill Richardson: 'Donald Trump speelt met vuur'