De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il is vandaag in Rusland aangekomen voor zijn eerste bezoek aan dat land sinds 2002.

Kim, die zelden zijn land verlaat, stak de grens over per trein. Hij kwam aan in de grensstad Khasan, waar hij in de komende dagen zal spreken met de Russische president Dmitri Medvedev. Het bezoek was niet officieel aangekondigd.

Vermoedelijk zullen de twee leiders het hebben over een hervatting van het internationale overleg over het atoomprogramma van Noord-Korea, meldt de BBC. Mogelijk ontmoet Kim Jong-il ook premier en ex-president Vladimir Poetin.

De vorige buitenlandse trip van Kim Jong-Il bracht hem in mei naar China. (Belga/KVDA)

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-il is vandaag in Rusland aangekomen voor zijn eerste bezoek aan dat land sinds 2002. Kim, die zelden zijn land verlaat, stak de grens over per trein. Hij kwam aan in de grensstad Khasan, waar hij in de komende dagen zal spreken met de Russische president Dmitri Medvedev. Het bezoek was niet officieel aangekondigd. Vermoedelijk zullen de twee leiders het hebben over een hervatting van het internationale overleg over het atoomprogramma van Noord-Korea, meldt de BBC. Mogelijk ontmoet Kim Jong-il ook premier en ex-president Vladimir Poetin. De vorige buitenlandse trip van Kim Jong-Il bracht hem in mei naar China. (Belga/KVDA)