Het regime in Kiev financiert niet langer de begroting van de gebieden in het oosten van het land die onder controle staan van separatistische rebellen. Dat heeft eerste minister Arseni Jatsenjoek gezegd bij de opening van de ministerraad.

"Zo lang een deel van de regio's van Donetsk en Loehansk gecontroleerd wordt door bedriegers, zal de regering geen fondsen voor deze zone voorzien." In Oost-Oekraïne strijden pro-Russische rebellen sinds begin april tegen het Oekraïense leger. Daarbij zijn al meer dan 4.000 mensen omgekomen.

"Zodra de Russische terroristen zich terugtrekken uit Donetsk en Loehansk en we de controle herwinnen over deze territoria, gaan we elke burger de uitkeringen toekennen waarop hij recht heeft."

Om een 'humanitaire catastrofe' te vermijden, zal Kiev de levering van gas en elektriciteit aan die regio's niet stoppen. (Belga/WB)

Het regime in Kiev financiert niet langer de begroting van de gebieden in het oosten van het land die onder controle staan van separatistische rebellen. Dat heeft eerste minister Arseni Jatsenjoek gezegd bij de opening van de ministerraad."Zo lang een deel van de regio's van Donetsk en Loehansk gecontroleerd wordt door bedriegers, zal de regering geen fondsen voor deze zone voorzien." In Oost-Oekraïne strijden pro-Russische rebellen sinds begin april tegen het Oekraïense leger. Daarbij zijn al meer dan 4.000 mensen omgekomen. "Zodra de Russische terroristen zich terugtrekken uit Donetsk en Loehansk en we de controle herwinnen over deze territoria, gaan we elke burger de uitkeringen toekennen waarop hij recht heeft." Om een 'humanitaire catastrofe' te vermijden, zal Kiev de levering van gas en elektriciteit aan die regio's niet stoppen. (Belga/WB)