De Libische leider Khaddafi zou concrete voorbereidingen treffen om zijn land te verlaten.

Dit meldde de Amerikaanse televisiezender NBC donderdagavond op gezag van Amerikaanse ambtenaren die zich baseren op rapporten van de inlichtingendiensten.

Na de jongste terreinwinst van de rebellen plant de toenemend in isolement rakende dictator klaarblijkelijk met zijn familie een ballingschap in het buitenland, mogelijk in Tunesië. Ondanks de aanzwellende geruchten over een eventueel vertrek, wil of kan geen van de ambtenaren echter meer details geven over de precieze voorwaarden en timing van het vertrek. Volgens één van de ambtenaren zou Khaddafi al binnen enkele dagen het land verlaten. (NBC/INM)

De Libische leider Khaddafi zou concrete voorbereidingen treffen om zijn land te verlaten. Dit meldde de Amerikaanse televisiezender NBC donderdagavond op gezag van Amerikaanse ambtenaren die zich baseren op rapporten van de inlichtingendiensten. Na de jongste terreinwinst van de rebellen plant de toenemend in isolement rakende dictator klaarblijkelijk met zijn familie een ballingschap in het buitenland, mogelijk in Tunesië. Ondanks de aanzwellende geruchten over een eventueel vertrek, wil of kan geen van de ambtenaren echter meer details geven over de precieze voorwaarden en timing van het vertrek. Volgens één van de ambtenaren zou Khaddafi al binnen enkele dagen het land verlaten. (NBC/INM)